Befarad vinter-kräksjuka


Ont-i-magen.jpg

I onsdagskväll kom vi hem efter att ha varit i Spanien i 1,5 vecka. Vi har haft det bra och mått bra förutom att vår son Anton 5 år kräktes näst sista natten som vi var där. Vid tolvtiden fick han nattskräck och började hosta, vilket är vanligt att han får om han har en infektion i kroppen samt om han är så varm så att han svettas. Nattskräck är när ett barn verkar vara vaken och skriker/gråter men inte går att få kontakt, barnet puttar undan en om man försöker trösta och hen kommer inte ihåg någonting dagen efter. Det första vi gör när Anton får nattskräck är att han får sitta upp och så tar vi av honom täcken eller kläder, beroende på hur mycket han har på sig. Sedan brukar jag gå omkring med honom och sjunga eller prata lugnt med honom. Anton somnade om efter några minuter. Efter cirka en timme var det dags igen och Anton fick komma upp i min famn. Skillnaden mot förra gången han fick nattskräck var dock att han hostade så mkt så att han började kräkas. Jag fick minst två riktigt stora spyor över mig, det gick liksom inte att undvika. För att inte äckla dem som är kräkmagade så gör jag historien kort genom att säga att vi gjorde iordning allting och gick och la oss igen. Det är ju dock då som katastroftankarna kommer: ”Jävlar, tänk om det är magsjuka! Ska vi bli sjuka nu allihop? Kommer vi behöva köpa nya biljetter hem då? För ombokningsbara biljetter hade vi inte köpt. Eller kunde det vara så att Anton kräktes för att han hade slem i halsen? Det har ju hänt förut.”

Hoppet är ju det sista som lämnar en men jag måste ju erkänna att jag blev orolig. Då kom jag att tänka på att jag faktiskt kunde göra en ”Immunitetsbomb” (immunitetsstärkande eteriska oljor recept se "Hängig del 2") med bland annat Thieves i en kapsel och svälja, vilket jag gjorde.

Jag smörjde även in mig med min ”Immunitetsroller” (en rollerflaska med immunstärkande eteriska oljor, för recept se "Hängig del 1".) bakom öronen. Efter ytterligare någon timme kräktes Anton lite igen men han somnade snart om. Ni vet känslan när man börjar känna efter hur man mår. ”Har jag lite ont i magen nu och vad kan det i så fall bero på? Är jag inbillningssjuk eller inte?”.Jag har väldigt svårt att somna om och sova bra efter något sådant här. Som förälder måste man ju vara beredd när sitt barn kräks, så att det inte hamnar där det inte borde. I alla fall så somnade vi alla om och när vi vaknade igen så mådde Anton relativt bra. Han åt lite mindre än vanligt men han var uppe och lekte min sina bröder. På eftermiddagen gick vi ner till stranden men Anton fick sitta i en vagn och vila. Han åt två Pokémon-kex på vägen ner. När vi kom till stranden ville han dock komma upp och gräva i sanden och göra en vallgrav, men efter ett tag tog orken slut och han ville gå och lägga sig. Efter ett litet tag så började han vrida och vända på sig och klaga på att han hade ont i magen. För första gången någonsin frågade han efter en ”medicin”, nämligen om jag hade en olja som jag kunde smörja in på honom så att han kunde må bättre.  Då har jag ändå haft de eteriska oljorna och använt dem under åtta månader. Det här är killen som VÄGRAR alla sorters medicin, vilket gör det ännu större vad han bad mig om. Jag tog fram Tummygize, vilket är en oljeblandning som redan är utspädd för barn och som har ont i magen, och strök den runt naveln på honom. Det var faktiskt första gången sedan jag fick hem den som jag testade den. Som många andra historier jag har hört förut om Tummygize så försvann magontet på kanske fem minuter. Något som jag har lärt mig under den tiden som jag har använt eteriska oljor är att jag ska ta med mig mina oljor typ var jag än ska och det hade jag även nu till stranden. Man vet aldrig när de behövs!

Som tur var så var det inte maginfluensa som han råkade ut för. Det blev inga fler kräkningar varken från honom eller från några av oss andra, vilket är superskönt. Ha kräksjuka på semestern har vi råkat ut för förut och det är inget vi vill uppleva igen. Hua!

Raddarna-i-noden,-slutgiltig.jpg

TummyGize: är redan utspädd.

- Rogivande, avslappnande, lugnande och lindrande av barnmagar.

En oljeblandning av:

 • Spearmint, som ofta används för att häva illamående och för att främja god matsmältning.
 • Pepparmint, är anti-inflammatoriskt och används ofta för att minska illamående och kräkningar. Kan även vara välgörande vid matförgiftning, diarré och förstoppning. 
 • Mandarin, används ofta för att främja god matsmältning. Det kan också hjälpa mot parasiter.
 • Fänkål, används ofta för att hjälpa till att lindra akut magkatarr, illamående och kräkningar.
 • Anis, används ofta för att främja god matsmältning och för att hjälpa kroppens egen förmåga att bekämpa parasiter.
 • Ingefära, används för att lindra illamående och främja god matsmältning och fysisk hälsa i bil om man brukar bli åksjuk.
 • Kardemumma, har studerats för dess antiinflammatoriska egenskaper och dess förmåga att främja god matsmältning.

DiGize: Spädes 1 droppe DiGize med en droppe bärarolja ex. kokosolja eller olivolja vid applicering på hud.

- Främjar en god matsmältning och fysisk hälsa i bil om man brukar bli åksjuk. Användes även när man ätit något olämpligt eller vid tillfälligt illamående.

En oljeblandning av:

 • Pepparmint, är anti-inflammatoriskt och används ofta för att minska illamående och kräkningar. Kan även vara välgörande vid matförgiftning, diarré och förstoppning. 
 • Fänkål, används ofta för att hjälpa till att lindra akut magkatarr, illamående och kräkningar.
 • Anis, används ofta för att främja god matsmältning och för att hjälpa kroppens egen förmåga att bekämpa parasiter.
 • Ingefära, används för att lindra illamående och främja god matsmältning och fysisk hälsa i hälsa i bil om man brukar bli åksjuk.
 • Dragon, används för att minska kramper i tarmarna samt för att främja god matsmältning.
 • Enbär, är anti-septisk, har renande och avgiftande egenskaper.
 • Citrongräs, är anti-septiskt, antibakteriellt, anti-inflammatoriskt och lugnande.
 • Patchouli, är lugnande, avslappnande och avgiftar kroppen från gifter.