DIY- Deodorant

20180122_151119.jpg

Många av dagens deodoranter innehåller aluminiumklorid, kvicksilver, bly och krom. Aluminiumklorid täpper till porerna/svettkörtlarna och tillåter inte svetten att ta sig ut. Själva svetten luktar egentligen inte, utan det är när den kommer i kontakt med bakterier och bakterierna bryter ner svetten som det börjar lukta. I armhålan finns det även massor av lymfkörtlar, som kroppen använder sig av för att få ut gifter och slagg. När kroppens egna reningssystem inte fungerar som det ska så kan man få en mängd olika symptom som t.ex. kronisk trötthet, sämre immunförsvar, allergi, dålig andedräkt och matsmältningsbesvär.

 


Här kommer ett tips på en superbra ekologisk gör-det-själv-deodorant. Det är den bästa gör-det-självdeodoranten jag har testat. Den klarar även av att utsättas för hårda träningspass, vilket är ganska ovanligt för en gör-det-själv-deodorant. Under en övergångsperiod så kommer man lukta svett, om man går direkt från en deodorant med aluminiumklorid till en som inte har det, men det är så värt det! Tänk vad vi utsätter våra kroppar för?!! Denna deodorant är gjord av endast naturliga ingredienser.

 

Det här behöver du:

1 glasburk ca 120 ml (4 oz) eller 8 st 15 ml deodorantbehållare

0.5 dl fast ekologisk kallpressad kokosolja

0.5 dl Maizena

0.5 dl bikarbonat

8 droppar Purification Young Living eterisk olja

 

Så här gör du:

Smält kokosoljan. Blanda i majsstärkelse, bikarbonat och Purification. Häll upp i burk eller i behållare. Låt stelna! Kokosoljan är temperaturkänslig och kan bli flytande vid ca 24 grader. Deodoranten blir inte flytande i burken eller i behållaren vad jag har märkt men den kan bli mjuk.