DIY- Rapunzels hårelixir


Rapunzel hårelixir.jpg

Det här hårelixiret/hårnäringen har jag använt mycket och tycker att det är jättebra! Jag har alltid tyckt att mitt hår växer så sakta och jag har velat ha långt hår men inte haft orken att vänta på att det ska växa ut. Nu ser man verkligen skillnad och det är jättekul! Om det finns något positivt med gråa hår är att man då kan mäta hur fort håret växer sedan man senast färgade utväxten.

Därför kan jag säga att när jag har använt hårelixiret 1-2 gånger per dag så har håret växt cirka dubbelt så fort än i vanliga fall när jag inte har använt det. Av andra som har använt hårelixiret så har jag även hört att det går att använda t.ex. efter strålning, vid tunnhårighet eller på "vikar" med gott resultat.

Det här behöver du:

  • 30 droppar Cedarwood Young Living eterisk olja

  • 30 droppar Lavender Young Living eterisk olja

  • 30 droppar Rosemary Young Living eterisk olja

  • 15 droppar Ylang ylang Young Living eterisk olja

  • Ev. 15 droppar Tea tree Young Living eterisk olja

  • Ev. 5-10 droppar ekologisk kallpressad ricinolja

  • Ev. 15 droppar Cypress Young Living eterisk olja (för återväxt av hår där det försvunnit)

  • Ev. 1 tsk ekologisk trollhassel/hamamelissvatten (så att oljorna blandas bättre med vattnet.)

  • Vatten

  • 1,1 dl (4 oz) sprejflaska

Gör så här:

Droppa i alla eteriska oljorna. Toppa av med vatten (och ev. 5-10 droppar ricinolja samt trollhassel) i en 1,1 dl sprejflaska. Skaka och spreja i hårbotten!


Ett bonustips är att droppa i en droppe lavendelolja i mascaran. Jag har väldigt korta ögonfransar och jag har fått längre ögonfransar på det sättet. Det låter som hokus pokus men det fungerar!