Allergi


Allergytrio.jpg

Idag är jag inne på förhoppningsvis min siste dag med penicillin och jag har varit väldigt trött och hängig under hela den här perioden. Jag fick penicillin för min infekterade öronsnibb, eller hudinfektion som de kallade det för. Det fungerade dock inte och infektionen kom tillbaka när jag fortfarande åt av första penicillinkuren, så den 2:e januari fick jag ett annat penicillin. Detta fick jag dessvärre nässelutslag ifrån och dessutom var jag så nedsatt så jag åkte på en förkylning. Det är på grund av allt detta som jag inte har orkat uppdatera bloggen på drygt två veckor, men bättre sent än aldrig! Vill i samband med detta också påminna alla som går på penicillin att äta probiotika. Jag känner inte att magen har varit något problem men det tror jag beror på att jag äter probiotika varje dag och dricker min NingXia Red.

När jag fick nässelutslagen så ville läkaren att jag skulle ta allergimedicin men istället för min utskrivna allergimedicin som jag blir trött av så gjorde jag iordning en allergiroller. Jag hade ingen lust med att öka på dosen av trötthet så därför kändes det som ett självklart val. Pepparminten hjälper till att kyla ned huden, vilket är superskönt! De eteriska oljorna citron, lavendel, pepparmint och copaiba är alla bra mot allergi. Jag gjorde även iordning ”allergikapslar” med tre droppar av varje olja av citron, lavendel och pepparmint i som jag tog 1-2 ggr per dag. Detta hjälpte mig mot nässelutslagen som lindrade klådan jättemycket samt eventuellt gjorde att de försvann efter ett par dagar. Det var en sådan befrielse att de försvann för man kan ju bli tokig när det kliar väldigt mycket!


Allergiroller

  • 15- 20 droppar Citron
  • 15- 20 droppar Lavendel
  • 15- 20 droppar Pepparmint

Vid kraftig allergi kan man tillsätta Copaiba också. Den här gången använde jag 15 droppar av varje förutom Copaiba som jag tillsatte 10 droppar. Testa dig fram vad som fungerar bäst på dig!

Barnen har ju haft jullov och den har vi fyllt med middagar med släkt och vänner samt lek. Jag har dock inte orkat leka så mycket med barnen eftersom jag har varit nedsatt, men då är det skönt att vara två föräldrar så att den andre partnern kan ta över så att man kan få vila lite eller mycket mellan varven. När jag är sjuk och jag inte sover så vill jag gärna titta på typ Harry Potter eller serier som inte kräver någon tankeverksamhet. Jag har därför tittat på hela senaste säsongen av Project Runway samt några avsnitt av Jocke och Jonna möter. Vad vill ni titta på när ni är sjuka?


 

För att lämna en kommentar fyll i kommentaren, sedan tryck på "Post comment" varefter du fyller i ditt namn och trycker "Comment as guest. Klart!