Frågestund- summering av året 2017


wordswag_1514724526845.png

2017 är året jag började med oljorna, året som vi har varit friskare än på länge, året som jag blev oberoende distributör för Young Living samt året som jag började blogga. Här nedan har jag sammanställt några frågor som jag har fått under året.

Hur kommer det sig att du började med eteriska oljor?

Jag hade en gammal barndomskompis som jag inte hade träffat på kanske 10-12 år som postade ett inlägg på Facebook där det stod att de inte hade varit sjuka någon gång under hösten och vintern och att de hade oljorna att tacka för detta. Jag tänkte att det lät lite för bra för att vara sant men att jag inte hade så mycket att förlora på att själv testa. Så jag tog kontakt med henne och bad om att få köpa ett startkit. Det är ett av mina bästa beslut som jag har tagit i hela mitt liv då det har blivit startskottet till viljan att få ett friskare och ett renare liv utan gifter för mig och min familj.

Vad sa din man om att du köpte startkitet och började med eteriska oljor i hemmet?

Han sa inte så mycket men han tyckte nog att jag var lite godtrogen som ”gick på” det här med att eteriska oljor skulle hjälpa mot så mycket. Min man är en person som älskar siffror och vetenskapliga bevis. Helst ska allt kunna bevisas med hjälp av siffror. Jag är inte sådan utan jag kan tänka mig att testa saker för att se om de passar mig utan att först alltid ha plöjt igenom alla vetenskaplig forskning som finns i ämnet. Vad jag förstår är vi många om inte nästintill alla som har det såhär, att vi har en partner som inte tror på växters förmåga att hjälpa till mot olika symptom utan de tror att det är en placeboeffekt. Det är många som dock upptäcker att eteriska oljor visst fungerar men för en del tar det längre tid än andra att acceptera faktum.

Hur går det att använda eteriska oljor i doftspridaren när du bor tillsammans med din man som är känslig för dofter?

Jag tycker att det går bra. Jag behöver ju inte använda doftspridaren/oljespridaren när han är i närheten eller att ha den på hela tiden. Ibland är doftspridaren på i rummet som Micke är i men han säger till när han inte vill ha den på längre. Det gäller att välja vilka oljor och dofter som han inte säger någonting om. Jag tror att de flesta skulle uppskatta ett hem som luktade citron eller mint. Han har dock liksom oss andra blivit mer van vid oljorna än vad vi var från början så det är inga problem. Det gäller bara att introducera oljorna försiktigt.

Hur går det att använda eteriska oljor i doftspridaren med dina barn i närheten?

Till en början så var de lite ovana vid doften men de vande sig snabbt. Det är inga problem. Min yngste son Emil vill att vi använder den eteriska oljan ”Gentle baby” när han ska sova. Det hör till hans nattningsrutin.

Hur kom det sig att du började sälja startkit?

Jag sa redan från början att jag inte var någon säljare och jag höll fast vid det ett tag. Jag tycker fortfarande inte att jag är det, men någonstans på vägen så blir man så förälskad i de eteriska oljorna så att man vill att andra ska få uppleva storheten med dem också. I alla fall så ändrade jag mig väldigt snabbt.

 

Från att ha sagt till min kompis Christine att nej, jag ska inte börja sälja oljorna till att tre dagar senare ha ändrat mig totalt och säga att jag är ”all in”.  Vad som hann hända under dessa tre dagar var att jag fick en idé om att börja blogga om eteriska oljor och det väckte mitt intresse och sedan rullade det bara på. Det gäller att hitta ett arbetssätt som passar en själv. Alla behöver inte göra på samma sätt.

Hur går det med ditt mål att eliminera gifter i hemmet?

Vi köper mer och mer ekologisk mat i hopp om att slippa besprutat livsmedel. Jag har även nyligen tagit bort skärbrädor i plast och bytt ut dem till sådana i trä. Sedan har jag inte riktigt tid att hålla på och göra så mycket egna produkter så jag har köpt Young Livings egna deodorant, schampo, balsam, tandkräm ögonkräm mot påsar under ögonen, rynkkräm, tvättmedel och hushållsrengöring. Alla är självklart ekologiska utan några gifter i. Det känns jätteskönt att det finns alternativ som är värnar om hälsan om man inte har tid eller orkar göra egna produkter utan gifter i.

Viljen eterisk olja är din favorit?

Frankincense, för att den luktar gott och är så otroligt mångsidig!

Vad är det bästa med ditt arbete?

Den personliga utvecklingen som detta jobb ger samt att få vara fri och bestämma själv vad jag vill göra med min tid och vilka jag ska arbeta med.

Vad har du för mål 2018?

Att få ett friskare och hälsosammare liv genom att äta hälsosammare, träna, fortsätta byta ut skönhets- och hushållsprodukter till giftfria alternativ. Rent affärsmässigt så hoppas jag på att minst ha tredubblat min arbetsgrupp.

Vad ser du fram emot inför 2018?

Att i mitt arbete fortsätta utvecklas som människa och affärskvinna med mina underbara teammedlemmar. Jag ser också sååå mycket fram emot att vi blir fler!

Till sist, vad vill du säga till dina läsare?

Tack för allt stöd ni har gett mig. Jag hoppas att vi ses igen nästa år och att ni får ett underbart slut på året samt en inspirerande och positiv början på 2018. Gott Nytt År!

Har du gjort något för att få ett renare liv under 2017? Vad var det för något? Har du något mål för 2018? Skriv gärna och berätta!