Infektion i öronsnibben, julfirande


Det kommer tillfällen då eteriska oljor bara kan hjälpa till en viss gräns och där man behöver uppsöka läkare. Jag fick denna erfarenhet igår då min ena öronsnibb har varit inflammerad/infekterad och vätskat sig sedan i måndags. Anledningen till detta är att jag för cirka två veckor sedan ville ha på mig örhängen. Jag använder örhängen så sällan så hålen där örhängena ska sitta brukar växa igen och hade även gjort det den här gången. När detta händer brukar jag trycka hål i örat med örhänget som jag ska ha på mig och jag brukar aldrig desinficera det.

Jag hade ingen tanke på att jag skulle göra det den här gången heller och dessutom så använde jag mig av ett oäkta örhänge och jag är lite allergisk mot nickel. Ja ni hör ju hur dum jag har varit i alla dessa år och till slut så fick jag ju inflammation i öronsnibben. Jag ville först försöka få det att läka av sig själv så jag använde mig av oregano, timjan, kryddnejlika och Purification, vilka alla är infektionshämmande. Oreganon upplevde jag vara bäst på att få ner svullnaden och driva ut varet.

Det kändes dock lite så där att gå omkring att lukta oregano men som min kusin Emilie sa: Det finns värre saker man kan lukta. Jag hade i varje fall en liten plan om hur jag skulle krama och hälsa på folk och det var att jag skulle krama så att mitt friska icke-oreganoluktande öra skulle vara närmast deras huvud. MEN har ni tänkt på att det verkar som att när man hälsar och kramas med folk så är det ”vänsterfil” som gäller. Det kändes och blev ”fel” vid några tillfällen när jag kramade andra så att typ våra huvuden slog ihop och jag fick vrida huvudet och kroppen åt sidan istället. De undrade nog vad jag höll på med. Hihihihi.

Jag har känt mig som ett troll med ett stort högeröra.

Jag har känt mig som ett troll med ett stort högeröra.


Jag besparar er inzoomningen av örsnibben. Kan säga att den inte brukar stå ut så här mycket, även om man kanske inte ser det på kortet.

Jag besparar er inzoomningen av örsnibben. Kan säga att den inte brukar stå ut så här mycket, även om man kanske inte ser det på kortet.

I alla fall vid ett tillfälle trodde jag att infektionen hade vänt så jag väntade med att gå till läkaren men tyvärr så fortsatte örat att bli mer och mer svullet samt att det till slut spred sig på örat så att det blev lite svullet i örongången samt lite på sidan av örat. Det började även göra ont i käken, lymfkörteln och på halsen så det var bara att ringa till vårdcentralen på fredagsmorgon. Läkaren tittade på örat lite snabbt och sa sedan att jag behövde antibiotika. Det behövdes inga fler undersökningar, det var glasklart. Så tänkt på det om ni själva behöver göra hål i öronen för att få igenom ett örhänge. Desinficera en nål och använd äkta silver- eller guldörhängen om du har nickelallergi. Gör inte om mitt dumma misstag även om du som jag har klarat dig ifrån inflammation i ytterörat. Detta kan hända dig nästa gång!

20171223_173849.jpg

Den här veckan har vi annars haft lite julmys med min kompis Sofia och hennes familj då vi åt gröt, skumtomtar, skinkmacka och pepparkakor med brie- och ädelost. Det var supermysigt! Jag har även varit och lämnat ekologiskt rengöringsmedel till den härliga vinnaren Pia i min decembertävling, varit på karategradering då Alvin (min äldsta son) fick förtjäna sitt gula bälte samt haft jobbmöte med mina underbara kollegor Christine och Jennie. En händelserik och annorlunda vecka. Ikväll blir det att slå in julklapparna som ska vara till julklappsspelet imorgon med släkten, förbereda julfrukost hemma hos oss samt försöka att ta kort på barnen när de har tomtekläder på sig och ser bra ut allihop. Det sistnämnda har än så länge visat sig vara ett omöjligt uppdrag. Puh! Det är dock ett lyxproblem, jag är tacksam för allt jag har och allt jag har fått uppleva. Det har gjort mig till den jag är idag.

Jag önskar er alla läsare, både gamla och nyfunna vänner en riktigt God Jul!