Luciafirande, pepparmint i ögat


Tiden går fort när man har roligt och jag har verkligen roligt i mitt jobb med oljorna. Jag känner att jag lär mig otroligt mycket varje dag och utvecklas supermycket både som människa och som affärskvinna. Det är ett privilegium att få jobba med att hjälpa andra att må bättre genom att sälja dem eteriska oljor. Att jag har blivit oberoende distributör för Young Living är ett steg jag inte trodde att jag skulle ta bara för några månader sedan, då jag inte kände mig som en säljare. Jag var helt inställd på att söka jobb som socionom och det gjorde jag i början av hösten. Jag fick till och med ett av jobben men när jag väl fick det så hade jag börjat sälja oljorna, startat hemsida och blogg så då var jag mentalt någon annanstans. Jag vill se vart det här tar mig! Nu har jag friheten att kunna stanna hemma med våra barn och vara föräldraledig när jag vill samtidigt som jag kan lägga upp min dag som jag känner för det.

Som t.ex. i måndags då jag, Emil och Anton hade en playdate med en förskolekompis, hans mamma och syster. Det är en otrolig lyx som jag är så tacksam över att få möjlighet att uppleva. Jag har ju alltid min utbildning som jag kan falla tillbaka på om jag tröttnar på det här men det känns verkligen som att eteriska oljor är framtiden. Att folk kommer bli mer och mer medvetna om vad de stoppar i sig, vad de använder för parfymer och vad det är för ingredienser i olika skönhets- samt städprodukter. Folk kommer inte acceptera syntetiska parfymer eller tillsatser som ev. kan skada deras kropp utan man kommer vilja ha så naturliga ingredienser som möjligt.

Å vad är då inte mer naturligt än eteriska oljor som kommer direkt från växtriket? Young Living är dessutom det enda företaget som har sina egna farmer och som verkligen har koll på hela processen från frö till försegling. I deras oljor finns inga tillsatser och de är av högsta terapeutiska kvalitén, det är därför som vi är över 4 miljoner användare runt om i världen. I USA har de funnits i cirka 25 år och nu kommer jag och mitt team kämpa för att de och eteriska oljor ska bli stort i Sverige med. Det kommer att bli så otroligt kul och utvecklande. Vill du också ta chansen att bli en i vårt team och jobba tillsammans med mig, tveka inte att höra av dig till mig!

Så här kan en vanlig vardag se ut på vintern och så förstås med den bärbara datorn i knät.

Så här kan en vanlig vardag se ut på vintern och så förstås med den bärbara datorn i knät.


Emiljulnisse.jpg

Tillbaka till att tiden går så fort. Det var Lucia i onsdags. Det känns som att hela december bara har rusat fram, hur kan det liksom vara Lucia redan? Vi insåg kvällen innan att barnens tomtelyktor inte fungerade, så sent omsider fick jag åka och handla nya på min rast, sedan stressa hem igen för att därefter gå på ett härligt Luciafirande på barnens förskola.

De är ju så söta när de kommer i sina dräkter och i år var de extra många tomtar, så det var en hel hög med små tomtenissar. Vår Emil 3,5 år stod och gungade i takt till musiken, det är nog det som jag kommer att minnas mest från uppträdandet eftersom det var han ensam som gjorde det, ingen annan.

Han var så söt! Efter luciauppträdandet har vi som tradition att vi bjuder in mormor, morfar, farfar och farmor hem till oss på Luciafika med lussekatter, pepparkakor samt skinkmacka och har julmusik spelandes i bakgrunden.

Det är jättemysigt. Självklart hade jag den eteriska oljan ”Christmas spirit” i oljespridaren, vilket är en oljeblandning av apelsin, kanel och gran, något som verkligen förhöjde själva julkänslan! Vad har ni för Luciatraditioner?


Förövrigt så fick jag lite pepparmintolja i närheten av vänstra ögat igår när jag skulle ta bort ett droppmunstycke från en tom flaska. Jag använde mig av ett knep som jag har fått lära mig för att ta bort munstycket. Då börjar man först med att skruva bort korken så att den sitter löst. Sedan drar och vrider man med hjälp av korken åt höger (eller vänster) och då kommer munstycket upp av sig själv. Jag vet att man ska vara försiktig med pepparmintsolja i närheten av ögonen men jag trodde verkligen inte att det skulle stänka upp på mig. Det var ju en tom flaska jag tog munstycket ifrån men det räckte tydligen.

Jag vet inte ens var det hamnade, bara att jag helt plötsligt kände att det började svida i ögat. Om man tar för mycket av en olja eller om man får någon olja i ögat eller i närheten av ögat så ska man INTE tvätta bort det med vatten utan man ska späda ut den eteriska oljan med en annan bärarolja, alltså vilken annan vegetabilisk olja som helst. Sagt och gjort så tog jag olivolja på en bomullspad, blundade och drog med den utmed ögonlocken.

Som tur var försvann den svidande känslan men om man känner att det inte räcker med det som jag nu gjorde så kan man ”dränka” ögat med bärarolja och sedan dra ut oljan med en bit papper i ögonvrån så suger papperet upp det.

Ikväll ska jag och min man på julfest, utan barnen, till ett par riktigt goda vänner till oss. Det ska bli så kul! Gå-bort-presenten kommer att bli lite olika produkter som jag har gjort själv med hjälp av eteriska oljor. Det är alltid lika uppskattat med presenter som är egengjorda. Vad brukar du ta med dig för gå-bort-present som du har gjort själv? 

Peppermint.jpg

 

För att lämna en kommentar fyll i kommentaren, sedan tryck på "Post comment" varefter du fyller i ditt namn och trycker "Comment as guest". Klart!