Yoga med eteriska oljor, öronvärk


ont i örat.jpg

För en vecka sedan fick jag ont i högra örat. Jag tyckte att det var lite obefogat eftersom jag inte var ett dugg förkyld. Jag trodde att det var något övergående så jag tog bara lite Thieves och Purification runt om örat. Det försvann men dagen efter fick jag åter lite ont i örat så jag gjorde om samma procedur. Dagen därpå fick jag ont i örat igen så jag bestämde mig för att verkligen kolla upp ett ”recept” för öronvärk och inte bara köra på känn, vilket jag gjorde.

Jag blandade till Lavendel, Purification, Lemon, Thieves och Panaway, som alla finns med i startkitet, i en rollerflaska tillsammans med flytande kokosolja och rollade bakom, framför och på ytterörat. Tänk på att man aldrig ska ha oljor i örat! Jag rollade vid behov, när jag fick ont i örat och efter ca 1-1,5 dygn hade öronvärken försvunnit helt. Nu efter ca 6 dagar har jag fortfarande inte haft någon värk i örat. Yippie!

#oilsforthewin

Chakras_Demostration.png

Den här veckan har jag annars provat på något nytt för mig och väldigt spännande. Jag gick på Kundaliniyoga med eteriska oljor på Norrköpings Kundalini yoga-center. ”Kundaliniyoga är en specialutvecklad form av chakrayoga som från början endast utfördes av de visa, men som Yogi Bajhan, mästare i Kundalini och Hatha, tog med sig till västvärlden.” Chakra betyder hjul och anses vara knutpunkter/livsenergicentrum där nadi med flödande prana (livsenergi) korsar varandra.


Norrköpings Kundaliniyoga.jpg

Jag har bara kört yoga några gånger och det har varit olika slags yogaformer. Jag känner att jag behöver testa flera olika yogatyper för att få en helhetsbild och för att komma fram till en eller flera yogaformer som passar mig. Det här var ett ypperligt tillfälle för mig att lära mig och erfara något nytt! Jag upplever att Kundaliniyoga handlar lite om rörlighetsträning och mycket om medveten närvaro och andningsfokus, som i det här fallet var i kombination av användning av eteriska oljor, både aromatiskt via oljespridaren och externt direkt på huden. I doftspridaren/oljespridaren hade de lavendelolja i. När vi gick igenom de olika chakrorna så fick vi lukta och applicera två olika oljor i handflatan. Den ena var Frankincense, som vi fick i samband med rotchakrat och den andra var apelsinolja som vi fick när vi kom till strup/halschakrat.  Det här var första gången som Kathleen på Norrköpings Kundalini yogacenter höll i ett pass med eteriska oljor i ett yogapass, men tanken är att hon ska utveckla det och fortsätta med det framöver i någon form. Å då återkommer jag gärna! Det var en häftig upplevelse att vara med om. Alla reagerade vi lite olika på oljorna, vilket är helt normalt då vi inte delar samma DNA, men all tyckte vi i alla fall att de eteriska oljorna berikade yogapasset. Det blev ett till sinne som kopplades in, vilket jag bara kan beskriva som härligt. Syftet med att stimulera olika chakran med eteriska oljor och rörelser är att skapa balans fysiskt, psykiskt och mentalt. Om det hjälpte är svårt att säga men efteråt kände jag mig åtminstone balanserad, positiv, mer rörlig och avslappnad. Jag tror annars att det är väldigt viktigt, särskilt i den stressiga tillvaron som åtminstone jag stundtals lever i, att man avsätter tid till sig själv och bara fokusera på att vara i nuet. Detta är något som jag själv inte är så duktig på men som jag ämnar bli bättre på. Tanken är att jag som stressad trebarnsmamma/fru/husägare/entreprenör/spindeln i nätet ska börja yoga kontinuerligt efter nyår just för att få de positiva effekterna av yoga. DET är jag skyldig mig själv!