Julbord, magont och jul-dekoration


Julbord.jpg

I söndags var jag med min familj, mina föräldrar och mina svärföräldrar på julbord på Värdshuset Löfstad slott. Det är nog fjärde året i rad som vi går på det och det har blivit en härlig tradition att börja julen med.

Själva slottsmiljön gör så mycket för känslan av mysighet samt gammeldags jul, vilket jag älskar. Som vanligt var borden fyllda med alla dess läckerheter och efterrättsbordet var inte heller helt fel.

Mina barn äter typ bara köttbullar, potatis och knäcke samt lite efterrätt så det är ju bra att barn under 6 år äter gratis. Det är ju verkligen lätt annars att man överäter när man är på julbord och det är väl det kanske som är meningen, man vill ju liksom ha valuta för sina pengar. Det bästa på julbordet tyckte jag var fårfiolen samt Toscanalaxen, en rökt lax som var skuren i små rektanglar, den var väldigt saftig och god.

Tyvärr var grönkålen för salt och riset i Ris à la Maltan var för hård men annars fanns det inget att klaga på. Det var dock synd på Ris à la Maltan för den hade jag sett fram emot. Jag älskar efterrätter! Det är en ju en klassiker och om den görs rätt så blir den riktigt god.

Jag åt dock en väldigt god ostkaka med sylt, konserverad frukt med grädde samt lite julgodis så det gick ingen nöd på mig.  Hela vårt sällskap gick från Värdshuset mätta och belåtna och vi kommer att komma tillbaka nästa år igen. Tack alla som gjorde denna upplevelse minnesvärd.


Juldekoration.jpg

På vägen ner från Värdshuset ner till parkeringen finns en handelsträdgård som har haft öppet cirka ett år. Vi har aldrig varit där förut men jag har varit sugen på att åka dit flera gånger men inte gjort det. Nu när vi ändå i stort sett var där så gick vi dit.

Handelsträdgården Löfstad slott är supermysigt, har roliga varor, fina växter samt mycket trevliga ägare.  Jag köpte en Adventsljusstake i betong föreställande en gris, en mini-Julros, en fin glaskruka samt en svart ljusstake. Jag kan varmt rekommendera denna handelsträdgård, det är väl värt ett besök!

Kanske kommer vi se TummyGize och DiGize på julborden framöver? 

Kanske kommer vi se TummyGize och DiGize på julborden framöver? 

Vi klarade oss utan magont efter julbordet men vi har vid flera tillfällen använt TummyGize när barnen har ätit för mycket godsaker och har fått ont i magen. Jag vill därför så här i juletider, då vi äter mycket och kanske annorlunda än vad vi brukar göra, tipsa er om detta. Vi smörjer TummyGize på barnens magar alternativt blandar ut DiGize (som följer med i startkitet) på barnens magar med lite vegetabilisk olja. Då har magontet försvunnit efter cirka 5-20 minuter. Om jag som vuxen har ont i magen, är gasig eller känner mig uppblåst så tar jag en droppe DiGize i en tom kapsel. Det är många som tar en droppe DiGize i ett glas med vatten men det har inte jag börjat med än.


TummyGize: är redan utspädd.

- Rogivande, avslappnande, lugnande och lindrande av barnmagar.

En oljeblandning av:

 • Spearmint, som ofta används för att häva illamående och för att främja god matsmältning.
 • Pepparmint, är anti-inflammatoriskt och används ofta för att minska illamående och kräkningar. Kan även vara välgörande vid matförgiftning, diarré och förstoppning. 
 • Mandarin, används ofta för att främja god matsmältning. Det kan också hjälpa mot parasiter.
 • Fänkål, används ofta för att hjälpa till att lindra akut magkatarr, illamående och kräkningar.
 • Anis, används ofta för att främja god matsmältning och för att hjälpa kroppens egen förmåga att bekämpa parasiter.
 • Ingefära, används för att lindra illamående och främja god matsmältning och fysisk hälsa i hälsa i bil om man brukar bli åksjuk.
 • Kardemumma, har studerats för dess antiinflammatoriska egenskaper och dess förmåga att främja god matsmältning.

DiGize: Spädes 1 droppe DiGize med en droppe bärarolja ex. kokosolja eller olivolja vid applicering på hud.

-Främjar en god matsmältning och fysisk hälsa i bil om man brukar bli åksjuk. Användes även när man ätit något olämpligt eller vid tillfälligt illamående.

En oljeblandning av:

 • Pepparmint, är anti-inflammatoriskt och används ofta för att minska illamående och kräkningar. Kan även vara välgörande vid matförgiftning, diarré och förstoppning. 
 • Fänkål, används ofta för att hjälpa till att lindra akut magkatarr, illamående och kräkningar.
 • Anis, används ofta för att främja god matsmältning och för att hjälpa kroppens egen förmåga att bekämpa parasiter.
 • Ingefära, används för att lindra illamående och främja god matsmältning och fysisk hälsa i hälsa i bil om man brukar bli åksjuk.
 • Dragon, används för att minska kramper i tarmarna samt för att främja god matsmältning.
 • Enbär, är anti-septisk, har renande och avgiftande egenskaper.
 • Citrongräs, är anti-septiskt, antibakteriellt, anti-inflammatoriskt och lugnande.
 • Patchouli, är lugnande, avslappnande och avgiftar kroppen från gifter.