DIY- Rapunzels hårelixir

Det här hårelixiret/hårnäringen har jag använt och tycker att det är jättebra! Om det finns något positivt med gråa hår är att man då kan mäta hur fort håret växer sedan man senast färgade utväxten. Därför kan jag säga att när jag har använt hårelixiret så har håret växt cirka dubbelt så fort än i vanliga fall när jag inte använder det.

Read More
Luciafirande, pepparmint i ögat

Tillbaka till att tiden går så fort. Det var Lucia i onsdags. Det känns som att hela december bara har rusat fram, hur kan det liksom vara Lucia redan? Vi insåg kvällen innan att barnens tomtelyktor inte fungerade, så sent omsider fick jag åka och handla nya på min rast, sedan stressa hem igen för att därefter gå på ett härligt Luciafirande på barnens förskola.

Read More
En dag med eteriska oljor

Hemma hos oss använder vi oss av eteriska oljor varje dag. Jag upplevde att jag till en början när jag hade fått hem startkitet, att jag glömde bort att använda mig av oljorna. Jag använde mig av någon enstaka eterisk olja någon gång då och då. Det var först när jag hade dem framme så att jag kunde se dem var jag än gick som det började bli en vana att använda dem.

Read More
Recept: Skurna Pepparkakor med eteriska oljor

Igår hade jag, Christine, Jennie och Jennifer ett event tillsammans med ett gäng tjejer där vi fick göra våra egna ekologiska skönhetsprodukter med eteriska oljor i. Vi gjorde cerat, sockerskrubb, sprejdeo och bodybutter. Inför den här kvällen så ville vi bjuda på något med eteriska oljor i som vi hade bakat. Jennie hade med sig jättegoda brownies med pepparmintsmak och jag tog med mig skurna pepparkakor med stjärnanis, kanel samt ingefära i.

Read More
Recept: Broccoli-soppa

Min äldste son Alvins favoriträtt är broccolisoppa. Lite udda kan man tycka men han verkligen älskar det. När han först föreslog att jag skulle göra det så tänkte jag att det lät lite för nyttigt för att vara gott. Jag tänkte dock att det var klart att han skulle få det då det just är nyttigt och för att det var roligt att han föreslog någonting annat än pannkaka eller pasta med köttbullar.

Read More
Befarad vinter-kräksjuka

I onsdags kväll kom vi hem efter att ha varit i Spanien i 1,5 vecka. Vi har haft det bra och mått bra förutom att vår son Anton 5 år kräktes näst sista natten som vi var där. Vid tolvtiden fick han nattskräck och började hosta, vilket är vanligt att han får om han har en infektion i kroppen samt om han är så varm så att han svettas. 

Read More
Julkatalog

Visste ni att det är 43 dagar kvar till julafton? Har ni börjat fundera på vad ni ska köpa för julklappar? Gör som jag och titta om det är något som du fastnar för i Young Livings Julkatalog! Sidorna är inte så informativa men jag bistår dig gärna om du har frågor eller söker något särskilt.

Read More
Sköljmedel vs ättika

Jag och min man har haft en liten dispyt hemma hos oss som har hållit på i flera år, vilket har grundat sig i om vi ska använda sköljmedel eller inte. Min man Micke vill inte ha sköljmedel/mjukmedel då han säger att han mår illa av lukten, dessutom säger han att när man inte använder sköljmedel så kan handdukarna suga åt sig vatten bättre, något han gillar.

Read More